Enkle men avgjørende grep du kan ta for å øke trivselen på arbeidsplassen

Enkle men avgjørende grep du kan ta for å øke trivselen på arbeidsplassen

Kierkegaard

Kierkegaard

De siste årene har velvære blitt utrolig viktig for både ansatte og arbeidsgivere. Fordelene ved å investere i ansattes velvære er mange og betydelige, og åpner opp for bedre resultater og mer fornøyde ansatte. Her er 4 enkle men avgjørende grep som kan hjelpe deg å forbedre arbeidsplassens velvære og engasjere de ansatte for å få dem til å føle seg verdsatt, respektert, og tilfreds.

1. Sett klare mål for velvære

Noe av det viktigste å gjøre for å øke trivselen på arbeidsplassen er å sette klare mål for trivsel. Dette vil sørge for at ansatte finner det som gjør dem glade og føler seg oppfylt. De vil også vite hvordan de skal prioritere tiden på jobb og hvordan de skal fordele energien sin, slik at de både får ting gjort og føler seg vel under arbeidsdagen.

2. Gjør velvære til en del av personalpolitikken

Det er mye forskning som viser de positive effektene en sunn arbeidsplass har på produktiviteten og engasjementet til ansatte. Et sunt arbeidsmiljø øker kreativiteten og gir de ansatte mer energi. Det øker også deres evne til å jobbe i team, og følger til lavere fravær. I tillegg har det vist seg at ansatte som er aktivt engasjert i bedriftens velværeprogrammer har større sannsynlighet for å bli i bedriften i lang tid.

For å få en sunn arbeidsplass, er det altså viktig å gjøre velvære til en del av personalpolitikken. Dette inkluderer ikke bare hvorvidt selskapet har et inneklima som tilrettelegger for komfort, men også hvilke retningslinjer som er laget for at folk skal trives på jobb som en del av et team.

Det kan være vanskelig å finne ut av hva som vil passe best for din bedrift. Men det er noen retningslinjer du kan følge når du skal legge til rette for trivsel i din bedrift:

  • Gi ansatte mulighet til å ta flere pauser
  • Skap en kultur der folk føler seg akseptert og respektert for sine personlige preferanser, det være seg hva de spiser, hvor mange timer de jobber per dag eller deres foretrukne arbeidstype
  • Frem mindfulness gjennom yogatimer og meditasjonsavtaler
  • Gi ansatte nok fleksibilitet til å sørge for at ting er lagt til rette for at de skal kunne gjøre en god jobb, samtidig som at det ikke går på bekostning av deres helse

3. Bygg et miljø som støtter velvære

Et sunt fysisk arbeidsmiljø er en annen viktig faktor for ansattes trivsel. Det kan oppnås ved å ha ryddige lokaler, som vil gjøre at de ansatte føler seg mer komfortable og gladere. Et ryddig miljø vil også hjelpe ansatte til å fokusere på arbeidet sitt.

Lagring av overflødig inventar i minilager er en måte å redusere mengden plass som trengs for lagring. Resultatet er at det blir mer plass til andre ting, som skrivebord og møterom, som er nødvendig for et sunt kontormiljø. Ved behov går det så an å hente noe av inventaret man har lagret.

Når man har laget et miljø som støtter velvære, vil de ansatte naturlig føle seg bedre og mer produktive på jobben.

4. Involver ansatte i å skape sunne vaner

Et siste grep du kan ta for å øke trivselen på arbeidsplassen, er å involvere ansatte i å skape sunne vaner. De fleste ansatte ønsker nemlig å føle at de har en innvirkning på selskapet og deres egen arbeidshverdag, og at deres bidrag blir verdsatt.

Bedrifter leter nå etter måter å øke ansattes engasjement, forbedre balansen mellom arbeid og privatliv og skape et mer bærekraftig miljø. Som flere studier har vist, er ansatte som er involvert i aktiviteter som fremmer helse og trivsel på jobben mer engasjerte og fornøyde.

Fordelene med denne typen arbeidsplasskultur har blitt bevist gang på gang: gladere ansatte som føler at de har en stemme i selskapet vil gjøre bedre arbeid enn de som ikke føler seg involvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.